Maria Kardami

VILLA XD

Maria Kardami Design Studio was tasked with designing a house located in a privileged area, at the South Suburbs, in Panorama Voula. The two floor house has been designed to cover the needs of a big family with young kids. 

Our priority was to create enough flat area to enjoy outdoor activities, like the Barbeque Section at the backyard of the house, the narrow grey color tone swimming pool, and the fireplace focal point.

Moving to the inside, we can feel the perfectly balanced geometry of the space. Modern minimal elegance, in a nude color palette and curved volumes, give the space its unique identity.

The main family activities will take place at the lower ground level, at the playroom. A large open space activities room with travertine cladding fireplace and direct eye contact view to the kid’s playroom through a big glass door panel. The guest room is located on the same floor. A room with independent access from the rest of the house, including bedroom, lounge and kitchenet, following the main color palette and design elements of the rest of the house.

Moving to the upper floor, at the ground floor level, the main focal point is with no doubt the living room. Large opening glass doors with narrow black metal frames which all open onto the garden. The Pierre Augustine beige tone sitting furniture frame the Oreus coffee table, in front of the fireplace in curvy details. Pale oak flooring visually unites the apartments’ spaces. The dining room is located next to the living room with direct access to the garden, through the balcony doors. Three wide openings make the space bright and warm with the sunlight engulfing the neutral colors. 

The kitchen area has direct access to the living room through glass doors panels. With an island breakfast bar/work surface in beige travertine stone texture and light oak wooden cladding at the cupboards. Hidden, indirect ceiling lighting creates a feeling of airiness. 

The master ensuite bedroom with the walk-in closet occupies half of the first floor. Four large opening glass doors with narrow black metal frames, all open onto the balconies. With Apparatus lighting fixtures on the side of the custom travertine king size bed, the hidden, indirect ceiling lighting creates a feeling of airiness. The walk-in closet was designed to cover the needs of a young mother using light oak wood for the flooring and the cabinets, curve elements and various openings. The master bathroom’s flooring and walls are of Travertino, as is the custom-designed sink in a simple, rectilinear design. Cocoon plumbing fixtures are all dark grey and Emmanuelle Simon lighting fixtures decorate the wall.

The two junior bedrooms, with built-in closets, are equally airy and light, with cloud shape lighting fixtures, custom beds in white color, and rounded rabbit shape Romab Plyus armchairs. Lots of soft toys decorate the rooms and create a playful and calm atmosphere.

VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD
VILLA XD

About the Project

Maria Kardami Design Studio was tasked with designing a house located in a privileged area, at the South Suburbs, in Panorama Voula. The two floor house has been designed to cover the needs of a big family with young kids. 

Our priority was to create enough flat area to enjoy outdoor activities, like the Barbeque Section at the backyard of the house, the narrow grey color tone swimming pool, and the fireplace focal point.

Moving to the inside, we can feel the perfectly balanced geometry of the space. Modern minimal elegance, in a nude color palette and curved volumes, give the space its unique identity.

The main family activities will take place at the lower ground level, at the playroom. A large open space activities room with travertine cladding fireplace and direct eye contact view to the kid’s playroom through a big glass door panel. The guest room is located on the same floor. A room with independent access from the rest of the house, including bedroom, lounge and kitchenet, following the main color palette and design elements of the rest of the house.

Moving to the upper floor, at the ground floor level, the main focal point is with no doubt the living room. Large opening glass doors with narrow black metal frames which all open onto the garden. The Pierre Augustine beige tone sitting furniture frame the Oreus coffee table, in front of the fireplace in curvy details. Pale oak flooring visually unites the apartments’ spaces. The dining room is located next to the living room with direct access to the garden, through the balcony doors. Three wide openings make the space bright and warm with the sunlight engulfing the neutral colors. 

The kitchen area has direct access to the living room through glass doors panels. With an island breakfast bar/work surface in beige travertine stone texture and light oak wooden cladding at the cupboards. Hidden, indirect ceiling lighting creates a feeling of airiness. 

The master ensuite bedroom with the walk-in closet occupies half of the first floor. Four large opening glass doors with narrow black metal frames, all open onto the balconies. With Apparatus lighting fixtures on the side of the custom travertine king size bed, the hidden, indirect ceiling lighting creates a feeling of airiness. The walk-in closet was designed to cover the needs of a young mother using light oak wood for the flooring and the cabinets, curve elements and various openings. The master bathroom’s flooring and walls are of Travertino, as is the custom-designed sink in a simple, rectilinear design. Cocoon plumbing fixtures are all dark grey and Emmanuelle Simon lighting fixtures decorate the wall.

The two junior bedrooms, with built-in closets, are equally airy and light, with cloud shape lighting fixtures, custom beds in white color, and rounded rabbit shape Romab Plyus armchairs. Lots of soft toys decorate the rooms and create a playful and calm atmosphere.